Boy George

Boy je britský spevák, skladateľ, DJ, preslávil sa svojím excentrickým vzhľadom. Je členom vlny New romatic a kapely Culture Club. Do jeho repertoáru patrí biely soul, rhythm and blues-ovplyvnený pop a reggae. V deväťdesiatych rokoch minulého storočia sa nechal ovplyvniť glam rockom, prevažne Iggym Popom a Davidom Bowiem. V rokoch 1989-1992 bol frontmanom kapely nábožensky orientovanej Jesus Loves You. Svojho času patril k jedným z hlavných predstaviteľov takzvaných romantických spevákov. A práve tomuto hudobnému zameraniu sa vždy snažil podriadiť aj svoj výzor. Verejnosť preto pútal rôznymi módnymi výstrelkami. Na začiatku kariéry ho charakterizovali dlhé vlasy, ktoré si pravidelne odfarboval. Raz bol brunet, neskôr blondiak, inokedy mal hlavu červenú, fialovú, alebo si nechal spraviť dredy. K extravagantným účesom v prípade Boya Georga patril neodmysliteľný klobúk alebo aspoň farebná čelenka.
V roku 2016 vystriedal v kresle Toma Jonesa v piatej sérii speváckej sútaže The Voice UK. Neskôr sa pripojil ako kouč do šiestej série austrálskej verzie The Voice.
Vydal 9 sólových albumov, 7 DJ albumov, soundtrack k londýnskemu muzikálu Taboo.

Culture Club

britská rocková skupina, ktorá patrila do novoromantického hnutia 80. rokov. Skupinu pôvodne tvorili Boy George (sólový spev), Mikey Craig (basová gitara), Roy Hay (gitara a klávesy) a Jon Moss (bicie a perkusie). Skupina v sebe kombinovala prvky britského new wave a amerického soulu spolu s jamajským reggae a tiež ďalšími štýlmi ako calypso, salsa či country.V 80. rokoch sa preslávili hitmi ako Do You Really Want to Hurt Me alebo Karma Chameleon.
Z druhého albumu Colour and Numbers, sa celosvetovo predalo viac ako 10 miliónov kópií, a boli z neho vydané hitové single ako „Church of the Poison Mind“, „Karma Chameleon“, ktorý sa stal medzinárodným No.1 hitom v 16 krajinách, bol aj No.1 hit v USA kde sa držal tri týždne, v UK zase najpredávanejším singlom roka, ci „Do You Really Want to Hurt Me“. Skupina sa rozpadla v roku 1986, následne jej frontman odštartoval sólovú kariéru, počas ktorej vydal niekoľko albumov a založil si módnu značku B-Rude, ktorá bola predvádzaná na mólách v Londýne, New Yorku či Moskve.
Zoskupenie sa na scénu vrátilo až o dvanásť rokov neskôr. Na konte majú štúdiovky Kissing to Be Clever (1982), Colour by Numbers (1983), Waking Up with the House on Fire (1984), From Luxury to Heartache (1986) a Don’t Mind If I Do (1999). Ich tretí reggae orientovaný singel „Do You Really Want to Hurt Me“ zdolal všetky hitparády a bol to najväčší hit kapely vôbec.

2015 ShowTime